Honlap neve
Tudni valok....

MENÜ
                                                                           Terhesseg elojelei
 A terhesség előjelei közül az egyik legkorábban észlelhető a „mindjárt meg fog jönni” érzés, ám a menstruáció késik. Evvel egyidejűleg lehet tapasztalni az alhas puffadtságát. Nyilván ezek önmagában nem feltétlenül a terhesség előjelei. Ehhez még társulnia kell néhány, nem szokványos érzéssel. Egyik ilyen dolog például a szagérzékenység. Bizonyos szagokat, illatokat már jóval korábban megérez a várandós nő, mint korábban. És nagyon gyakran előfordul, hogy bizonyos szagoktól egyenesen undorodik, hányinger, hányás léphet föl, ha megérzi. Főleg a jellegzetesebb, erősebb szagok esetében, mint például: dohányfüst, vagy a kávé illata. Bizonyos ízekre is így reagálhat a várandós szervezet.

A terhesség előjelei közé sorolhatóak, ha valaki bizonyos ételeket nagyon megkíván, méghozzá olyanokat, amiket korábban nem tartott a kedvencének. Például sóvároghat a zsíros kenyér, szalonna, savanyú uborka után. És ha „megadta a szervezetének” mindezt, ettől függetlenül nem enyhült ezek utáni vágya.

Terhesség előjelei tekintetében ide lehet még sorolni az indokolatlan fáradtságot, levertséget, aluszékonyságot. Valami olyasmi érzésre kell itt gondolni, mint amikor az emberen nagyon eluralkodik a tavaszi fáradtság. Nehéz nyitva tartani a szemet, az ember arca, végtagjai elnehezednek, és hatalmas nehézség megmozdítani őket.

Már korai terhesség idején jellemző lehet az emberre az érzékenység, sírás olyan apróságok miatt, ami korábban nem váltott volna ki ilyen reakciót.

Külsőleg a terhesség előjelei lehetnek az alábbiak: felpuffadt, vérbő alhas, mely már korai terhesség idején sűrűbb vizelési ingert kel; mellek feszülése, megnövekedése, érzékenysége. A mellbimbó udvarának színe sötétebb barnára vált, apró, kiemelkedő mirigyek jelennek meg a mellbimbó körül.

Nem esett szó a reggeli émelygésről, hányásról, rosszulléttől. Ezek a terhesség előjelei tekintetében nem a legkorábbiak, hanem a terhesség 6.-7. hete körül jelentkeznek, de a 8. héten már egészen rendesen észlelhetőek. De ekkorra már a terhességi tesztek is kimutatták a terhességet.

A terhességi tesztek igen nagy biztonsággal kimutatják a terhességet már a menstruáció elmaradásának első napjától, még a legolcsóbbak is.

A terhességet ultrahanggal legkorábban a fogamzást követő 23-25 nappal lehet megállapítani.A terhesség előjelei tehát, amiket a legkorábban meg lehet érezni, mielőtt az ultrahang vagy a teszt pozitív eredményt adna, az alábbiak: mindjárt megjön érzés, alhasi puffadtság érzés, gyakori vizelés, emlő elsötétedése, emlőfeszülés, szagérzékenység, ízérzékenység, furcsa dolgok megkívánása, émelygés, indokolatlan fáradtság.Ezek külön-külön nem jelentenek terhességet, de ha három ezek közül észlelhető, akkor ezek már lehetnek egy esetleges terhesség előjelei.

 

Asztali nézet