Honlap neve
Tudni valok....

MENÜ

 

                    Babaapolas

 

 

A természetes babaápolás sokal könnyebb, mint gondolnánk, és sokkal olcsóbb, mint aaz általános babaápolási cikkek. Mint már írtuk, a babaápolási termékek többsége olyan mesterséges összetevőket  tartalmaz, amelyek nem csupán allergiákat és  kiütéseket, de még rákot is okozhatnak. Így jobb, ha kerüljük ezeket a termékeket, és használjunk inkább természetes alapanyagokat tartalmazó készítményeket. Ha kozmetikai cikkeket vásárolunk, feltétlenül nézzük meg, hogy miket tartalmaznak. Az előző bejegyzésben megadtuk azoknak a vegyi anyagoknak a nevét, amelyekre vigyázni kell..

 

Azonban nem könnyű olyan kozmetikai terméket kapni, amely természetes alapanyagokon kívül nem tartalmaz semmiféle szintetikus tartósítószert, mesterséges színezéket, kémiailag előállított illatokat vagy egyéb szintetikus vegyületeket. Léteznek ilyen áruk, de legtöbbjük méreg drága!

De ne aggódjunk, erre a sok baba termékre abszolút nincs szükség, és az alapvető babaápolási szereket magunk is el tudjuk készíteni.

Figyelem: A kisbabák bőre tized annyira vékony, mint a mienk, így nagyon érzékeny. Ezért minden készítményt először próbáljunk ki a baba csuklóján, vagy lábfején, mielőtt alkalmaznánk az egész testén.

Mosdás

Az első hetekben nem szükséges az újszülöttet fürdetni, csupán forralt vízzel vagy kamilla teával kell a végtagjaikat lemosni. Később fürdőhabok helyett tegyünk a fürdővízbe egy kis darab muszlinba vagy gézbe csomagolt zabpelyhet – ettől puha marad a baba bőre. Tisztításhoz használjunk természetes szappanokat, mint pl olíva, avokadó vagy körömvirág szappant, és egy kis darab tengeri szivacsot. Pelenkázáskor a baba popsiját csupán vízzel és szappannal mossuk le – az eldobható popsi törölközőket feltétlenül kerüljük!

Testápolás

Baba krémekre és testápoló szerekre semmi szükség nincs..

 

Az újszülöttek bőrét olíva olajjal ápoljuk, de csak akkor, ha muszáj. Később, csakis növényi eredetű olajokat használjunk vagy alap-masszázs olajakat, mint pl az édes mandula olaj, vagy a búzacsíra, szőlőmag, jojoba és kókusz olaj. Hintőport ne használjunk!

A kisbabák szeretik a fizikai érintést, és a gyenge masszírozást. Ezekhez az alap olajakhoz lehet néhány csepp olajkivonatot avagy esszenciát adni, mint pl levendula, kamilla virág, citrom amelyek nem csak illatot biztosítanak, hanem nyugtató, frissítő, és fertőtlenítő tulajdonsággal is rendelkeznek. 

Bőrproblémák

Popsi kisebesedésre használjunk Vörös teát (Rooibos), vagy kamilla teát – de a körömvirág és levendula kivonat is segít. Legjobb azonban, hogy ha megelőzzük a pelenka által borított rész kisebesedését, erre ne krémeket és balzsamokat használjunk, hanem kókusz olajat! Szárazbőrre nagyon hatásos az aloe kivonat, míg a levendula, kamilla virág és teafa olaj kivonatok gyulladáscsökkentő és antiszeptikus tulajdonságokkal rendelkeznek, így használjuk sebek és kiütések kezelésére.

Figyelem: az ekcéma és egyéb allergiák kezelésével forduljunk orvoshoz, de ügyeljünk a diétánkra is, ha  szoptatunk. Ha már nem szoptatunk, figyeljünk oda a kisbaba diétájára és mellőzzük a liszt és tej termékeket, diókat, mogyorókat és a tojást.

A természetes babaápolás olcsóbb és könnyen megvalósítható!

 

 

 

Asztali nézet